
Masaüstü Chrome, ödeme bilgilerinin otomatik olarak doldurulmasından önce biyometrik onayı zaten destekliyor ve artık kayıtlı şifreleri girmek için parmak izinizi isteme seçeneğine sahip.
Chrome, Desteklenen Bilgisayarlarda “kaydedilmiş şifrenizi doldurmadan önce (kimliğinizi doğrulamak için) biyometrik kimlik doğrulama kullanma seçeneği ekler”. Bu, Mac’iniz veya Windows’unuz tarafından depolanan mevcut parmak izi kilit açma özelliğinden yararlanacaktır.
Uygulama kullanıma sunulduğunda, onu ayarlamak için “Ekran kilidiyle parola koruması” yapmanız istenecektir: “Bu cihazı başkalarıyla paylaşırsanız, kayıtlı bir parolayı her kullandığınızda kimliğinizi doğrulamak için ekran kilidini kullanabilirsiniz”
2020’de Google, ödeme yaparken kredi ve banka kartları için Kart Doğrulama Kodu (CVC) girmeye alternatif olarak bu biyometrik onayı kullanıma sundu. Google ayrıca, Android için Chrome’da gizli mod erişimi için parmak izi kimlik doğrulamasını kullanıma sunuyor; bu, Ayarlar’da Google Şifre Yöneticisi’nde kayıtlı şifreleri gösterirken, kopyalarken veya düzenlerken de onay gerektiriyor.
Başka yerlerde, Google’ın iOS uygulaması yakında girebilmeden önce Face ID kimlik doğrulaması için destek ekleyecektir. Daha Güvenli İnternet Günü 2022 için diğer duyurular şunları içerir:
Bu arada, dün Google yeni bir Kimlik Bilgisi Yöneticisi API’sı duyurdu. Bu, Android uygulama geliştiricilerinin kullanıcı adını/şifreyi, birleştirilmiş oturum açma çözümlerini (Google ile Oturum Açma gibi) ve geçiş anahtarlarını destekleyerek “kullanıcılarının kimlik doğrulama yolculuğunu basitleştirmesine” olanak tanır. Jetpack API şu anda alfa aşamasındadır.
Son kullanıcılar, farklı kimlik doğrulama yöntemleriyle oturum açmak için birleşik bir kullanıcı arayüzünden yararlanacaktır:
Credential Manager, mevcut tüm uygulama oturum açma yöntemlerini tek bir listede gruplandırarak aynı hesap için yinelenen girişleri ortadan kaldırır. Bu basitleştirme, kullanıcıların temel oturum açma teknolojisini anlamak zorunda kalmadan hesap seçimine odaklanmasına olanak tanır:

FTC: Gelir elde etmek için bağlı kuruluş bağlantılarını kullanıyoruz. Daha.