
M2 Pro MacBook Pro’nun içine temel düzeyde hızlı bir bakış, görmeyi beklemediğim bir şeyi veya daha doğrusu görmeyi beklediğim bir şeyin eksik olduğunu ortaya çıkardı. Giriş seviyesi M2 MacBook Air gibi, en yeni 14 inç MacBook Pro’nun giriş seviyesi, son nesle göre daha az NAND yongası (daha yüksek kapasiteli) içeriyor gibi görünüyor. Bu, önceki nesle göre çok daha düşük SSD okuma ve yazma performansıyla sonuçlanır.
Temel modeller M1 ve M2 MacBook Air yalnızca 256 GB depolama alanı sunar. M1 MacBook Air ile bu depolama, iki adet 128 GB Kioxia NAND yongası arasında bölünmüştür. Apple’ın M2’ye geçmesiyle, çip başına 256 GB depolama sunan daha yeni NAND çiplerine yöneldiler. Bu, 256 GB depolama alanına sahip temel model M2 MacBook Air’in yalnızca bir NAND yongasına sahip olduğu ve bunun sonucunda SSD performansının düştüğü anlamına gelir.
M1 Air gibi, M1 Pro’nun 512 GB temel depolama alanı da dört adet 128 GB NAND yongası arasında bölünmüştür. iFixit’in sökülmesinde, kartın bir tarafında iki adet 128 GB NAND çubuğu ve diğer tarafında iki adet daha 128 GB NAND çubuğu gösteriyorlar. Kendisinden önceki M2 Air gibi, M2 MacBook Pro da daha büyük NAND yongalarına geçmiş gibi görünüyor ve sonuç olarak temel model daha yavaş SSD performansı görüyor.


M2 Pro MacBook Pro’mdaki gözle görülür şekilde daha düşük SSD performansıyla, nedenini doğrulamak için içine bir göz atmak istedim. 512GB M2 Pro MacBook Pro’nun anakartın önünde iki ve arkasında iki tane daha görünür NAND yongası vardı, M2 Pro MacBook Pro’da ise anakartın önünde yalnızca bir tane görünür NAND yongası vardı. M1’de olduğu gibi, muhtemelen buna doğrudan eklenen ikinci bir NAND yongası olacaktır.

NAND yongalarının daha yüksek depolama yoğunlukları iyi olsa da, bir ürünün nesiller arasında kötüye gitmesi her zaman hayal kırıklığı yaratıyor. Neyse ki çoğu kişi günlük kullanımda bunun etkisini görmeyecektir. Sürücünün okuma ve yazma hızları hala çok yüksek, bu nedenle fark muhtemelen yalnızca aşırı durumlarda fark edilebilir.
FTC: Gelir elde etmek için bağlı kuruluş bağlantılarını kullanıyoruz. Daha.